Nieuws energieleveranciers

Lees hier het actuele nieuws over energie abonnementen en energiebedrijven.

Campagne om eigen huis zuiniger te maken

Energie besparen doe je nu. Dat is het motto van een campagne om huiseigenaren te stimuleren hun dak, vloer, gevel, spouwmuur of ramen te isoleren. Veel mensen hebben geen idee wat isolatie kost, en 60 tot 70% schat te laag in wat het oplevert. Uit een enqute blijkt dat de helft van de ondervraagden wel (zeer) genteresseerd is in energiebesparende maatregelen. Energiebesparing scheelt in de stookkosten, levert meer comfort in huis op en is goed voor het milieu. Ruim 70% vindt het (zeer) belangrijk dat de overheid energiebesparing stimuleert. Veel mensen (71%) kennen de verschillende mogelijkheden. Slechts een kwart weet dat er subsidie bestaat voor energiebesparende maatregelen.

Bron: Campagne om eigen huis zuiniger te maken

Nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie in huis

Burgers en ondernemers die zelf in huis of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken kunnen vanaf volgend jaar subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Hiervoor wordt het komende jaar 70 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Bron: Nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie in huis

Zelf energie opwekken wordt makkelijker

Het wordt voor burgers makkelijker om gezamenlijk duurzame energie op te wekken. Bij wijze van experiment mogen lokale energieprojecten op bepaalde punten afwijken van de wet. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) maandag 30 juni 2014 aan de Tweede Kamer.

Bron: Zelf energie opwekken wordt makkelijker

Nieuws

Overstappen loont meer dan ooit

De prijzen voor elektriciteit en gas zijn wederom omlaag gegaan, zo rapporteert Elsevier. Energie vergelijken en daarna overstappen kan bovendien ? nog steeds ? honderden euro?s besparen op jaarbasis. Afgelopen maand hebben de grote energiemaatschappijen hun tarieven bekend gemaakt voor het komende half jaar, waaruit blijkt dat deze wederom omlaag zijn gegaan. Opmerkelijk, omdat de …

The post Overstappen loont meer dan ooit appeared first on Verandervanenergie.nl.

Bron: Overstappen loont meer dan ooit

Nieuwe kans voor hybride panelen

De introductie van een nieuw hybride paneel maakt PVT-systemen nu voor een grotere markt interessant. Daar waar de huidige PVT-systemen niet concurrerend genoeg zijn ten opzichte van individuele PV-panelen met zonthermische panelen, zorgt deze innovatie voor een concurrerende prijs-prestatieverhouding. PVT-panelen integreren de functie van een zonnecollector om warm water te produceren met die van PV-panelen. …

The post Nieuwe kans voor hybride panelen appeared first on Verandervanenergie.nl.

Bron: Nieuwe kans voor hybride panelen

Regels over niet-financile verklaring bekendgemaakt

Grote beursvennootschappen, banken en verzekeraars met meer dan 500 werknemers moeten een niet-financile verklaring in hun bestuursverslag opnemen. Daarin moeten zij informatie verschaffen hoe ze omgaan met milieu-, sociale en personeelsaangelegenheden, eerbiediging van mensenrechten en bestrijding van corruptie en omkoping. Dit blijkt uit het Besluit bekendmaking niet-financile informatie, dat op 24 maart 2017 in werking treedt. Doel is het vertrouwen van investeerders en consumenten te vergroten. De regeling vloeit voort uit de EU-richtlijn over het jaarrekeningenrecht.

Bron: Regels over niet-financile verklaring bekendgemaakt

Ondertekening Green Deal aardgasvrije wijken eerste concrete stap na Energieagenda

Vandaag ondertekent minister Kamp van Economische Zaken samen met 30 gemeenten, 12 provincin en 5 netbeheerders een Green Deal die gemeenten in staat stelt om woningen op een andere manier te laten verwarmen dan met aardgas. Met de Green Deal die mede ondertekend wordt door minister Plasterk en staatsecretaris Dijksma, wordt een eerste concrete stap gezet in de uitwerking van de Energieagenda waarin het kabinet bij de presentatie in december vorig jaar, de route schetst naar een CO2-arme samenleving in 2050. De partijen die de Green Deal ondertekenen worden daarbij ondersteund door maatschappelijke organisaties en bedrijven die als partner zijn aangesloten bij de deal.

Bron: Ondertekening Green Deal aardgasvrije wijken eerste concrete stap na Energieagenda