Nieuws energieleveranciers

Lees hier het actuele nieuws over energie abonnementen en energiebedrijven.

Campagne om eigen huis zuiniger te maken

Energie besparen doe je nu. Dat is het motto van een campagne om huiseigenaren te stimuleren hun dak, vloer, gevel, spouwmuur of ramen te isoleren. Veel mensen hebben geen idee wat isolatie kost, en 60 tot 70% schat te laag in wat het oplevert. Uit een enqute blijkt dat de helft van de ondervraagden wel (zeer) genteresseerd is in energiebesparende maatregelen. Energiebesparing scheelt in de stookkosten, levert meer comfort in huis op en is goed voor het milieu. Ruim 70% vindt het (zeer) belangrijk dat de overheid energiebesparing stimuleert. Veel mensen (71%) kennen de verschillende mogelijkheden. Slechts een kwart weet dat er subsidie bestaat voor energiebesparende maatregelen.

Bron: Campagne om eigen huis zuiniger te maken

Nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie in huis

Burgers en ondernemers die zelf in huis of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken kunnen vanaf volgend jaar subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Hiervoor wordt het komende jaar 70 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Bron: Nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie in huis

Zelf energie opwekken wordt makkelijker

Het wordt voor burgers makkelijker om gezamenlijk duurzame energie op te wekken. Bij wijze van experiment mogen lokale energieprojecten op bepaalde punten afwijken van de wet. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) maandag 30 juni 2014 aan de Tweede Kamer.

Bron: Zelf energie opwekken wordt makkelijker

Nieuws

Overstappen loont meer dan ooit

De prijzen voor elektriciteit en gas zijn wederom omlaag gegaan, zo rapporteert Elsevier. Energie vergelijken en daarna overstappen kan bovendien ? nog steeds ? honderden euro?s besparen op jaarbasis. Afgelopen maand hebben de grote energiemaatschappijen hun tarieven bekend gemaakt voor het komende half jaar, waaruit blijkt dat deze wederom omlaag zijn gegaan. Opmerkelijk, omdat de …

The post Overstappen loont meer dan ooit appeared first on Verandervanenergie.nl.

Bron: Overstappen loont meer dan ooit

Nieuwe kans voor hybride panelen

De introductie van een nieuw hybride paneel maakt PVT-systemen nu voor een grotere markt interessant. Daar waar de huidige PVT-systemen niet concurrerend genoeg zijn ten opzichte van individuele PV-panelen met zonthermische panelen, zorgt deze innovatie voor een concurrerende prijs-prestatieverhouding. PVT-panelen integreren de functie van een zonnecollector om warm water te produceren met die van PV-panelen. …

The post Nieuwe kans voor hybride panelen appeared first on Verandervanenergie.nl.

Bron: Nieuwe kans voor hybride panelen

Subsidie stimuleert huiseigenaren hun huis te isoleren

In vijf maanden tijd hebben al ruim 10.000 huiseigenaren subsidie aangevraagd voor woningisolatie. Wie twee of meer isolatiemaatregelen neemt, kan daarvoor ongeveer 20% subsidie krijgen. Investeren in isolatie is voor veel mensen een drempel, zo blijkt uit onderzoek. De subsidie kan mensen daar overheen helpen. Er is 60 miljoen euro subsidie beschikbaar, daarvan is al 30 miljoen aangevraagd. Morgen start de tweede fase van de overheidscampagne ?Energie besparen doe je nu?.

Bron: Subsidie stimuleert huiseigenaren hun huis te isoleren

Veiligheid voorop en meer inspraak met nieuwe Mijnbouwwet

In de nieuwe Mijnbouwwet, die vanaf 1 januari van kracht is, is de veiligheid van burgers bij mijnbouwactiviteiten beter gewaarborgd. Bovendien is vastgelegd op welke wijze burgers beter te betrekken bij de besluitvorming over het verlenen van vergunningen voor mijnbouw. Bij mijnbouw gaat het om activiteiten in de ondergrond, zoals gaswinning maar ook om plannen boven de grond zoals voor geothermie (aardwarmte), zoutwinning en opslag van CO2. De aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in het rapport Aardbevingsrisico?s in Groningen, vormen de basis voor de wijzigingen van de Mijnbouwwet.

Bron: Veiligheid voorop en meer inspraak met nieuwe Mijnbouwwet